Horndals IF

Referat: IFK Hedemora FK U - Horndals IF

IFK Hedemora U - Horndals IF 1-2 (0-1)

Skön och rättvis seger mot Hedemora U på Vasalidens konstgräs.
En grinig tillställning där motståndarna inte fokuserar på spelet till 100%, inkluderat en del onödiga fulheter som absolut inte har med fotboll att göra.

Vi spelar smart och har hand om tillställningen. 0-1 gör Magnus Sjöström på ett direktskott utanför straffområdet som inte deras målvakt förmår hålla kvar på (för deras del) rätt sida mållinjen. Johan Albertsson stod för framspelningen till det målet. Vi gör ytterligare ett mål i första halvlek på en retur efter en hörna, men det blir felaktigt bortdömt för offside.
Motståndarna hade egentligen bara chansningstaktik med några långbollar, framför allt i första halvlek där det skapades ett par farliga lägen, med Simon Jansson i mål gjorde ett par fina ingripanden.

En bit in i andra halvlek går vi ifrån till 0-2, också det genom Magnus Sjöström (på nick) "framspelad" av Peter Krantz. Så långt har vi koll på händelserna och det känns lugnt överlag. Vi ligger rätt försvarsmässigt mestadels av tiden. Surt att de med 5 minuter kvar att spela reducerar till 1-2 genom en fint slagen frispark. Dock skulle det varit bortdömt, precis som vårt bortdömda mål i första halvlek, då de hade spelare som var offside och som i högsta grad deltog i spelet. Hur som helst så kämpar vi på och fortsätter spela med "huvudet", alltså smart och vinner som sagt rättvist. Beröm till hela laget att vi inte viker ner oss.

Noterbart att vi har flera ordinarie spelare borta idag, vilket inte gör bedriften sämre.